0

Meer

10-daagse individuele reis Kroatië

Ontdek Kroatië van Noord naar Zuid

Luxe rondreis door Kroatië

Dobrodošli u hrvatsku! Welkom in Kroatië!

Bezoek de Krka-watervallen en kook een culinaire lunch met chef Tatjana. Verken samen met je gids de mooiste plekken van Split. Ga naar het eiland Hvar en wandel door het levendige middeleeuwse havenstadje. Sluit de reis af in de Parel van de Adriatische Zee, Dubrovnik. Je vliegt rechtstreeks met KLM naar Split waar de privéchauffeur voor je klaar staat met een transfer naar het hotel.

Deze reis boek je via

Boek nu

Meer over deze reis

Bij aankomst op de luchthaven van Split ontmoet je jouw privéchauffeur voor een transfer naar het hotel. De rest van de dag kunt je vrij besteden.

Op dag 2 ga je na het ontbijt middels een privétransfer naar de Krka-watervallen voor een tour van ongeveer 1,5 uur. Geniet van een fascinerende dagtour door gerestaureerde kleine stenen huizen, werkplaatsen en watermolens met afbeeldingen hoe water eeuwen geleden werd gebruikt om het dorpsleven mogelijk en duurzaam te maken. De gids neemt je mee op een natuurwandeling door het park om te genieten van de rijke diversiteit aan flora en fauna.

Vervolgens rijdt je door naar Trogir voor een bijzondere huisgemaakte lunch, die je samen met de beroemde chef Tatjana gaat bereiden in haar 13e-eeuwse huis. Na deze unieke culinaire ervaring rijdt u weer terug naar jouw accommodatie in Split.

Op dag 3 staat er een stadstour door Split op de planning. In de ochtend wordt je opgehaald door de gids die je meeneemt langs de mooiste plekken in Split. Het bekende paleis van de Romeinse keizer Diocletianus wordt al meer dan 1700 jaar onafgebroken bewoond. Oorspronkelijk gebouwd aan het begin van de 4e eeuw als een ruim verblijf voor de keizer, diende het paleis enkele eeuwen later, als een toevluchtsoord voor de inwoners van Salona die hun huizen ontvluchtten voor Slavische stammen, waardoor het paleis uiteindelijk een stad werd. Tegenwoordig wonen hier ongeveer 3000 mensen. Dde gids leidt je wandelend mee door de geschiedenis en deelt interessante anekdotes uit de geschiedenis en cultuur van deze prachtige stad.

De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 4 heb je ter vrije besteding. Slenter door de mooie kiezelstenen straatjes en geniet op een terrasje.

Op dag 5 ga je het uitchecken op eigen gelegenheid naar de haven voor de veerboot naar Hvar (fast ferry). Aangekomen op Hvar check je in bij het hotel en kun je de rest van de dag vrij besteden. De stranden liggen op slechts een paar minuten lopen en vanaf het hotel kijk je uit op de kathedraal, het arsenaal, de jachthaven en de Venetian Piazza.

Op dag 6 wordt je na een ontspannen ochtend in de middag opgehaald door de gids voor een wandeltocht door de stad Hvar. De aangename wandeling begint in het levendige middeleeuwse havenstadje van Hvar. Loop langs het prachtige Benedictijner klooster uit de Renaissance, met daarachter de overgebleven torenspits van een oude Dominicaanse kloosterruïne, wat al lang een zeemansoriëntatiepunt is. Daarna ga je verder naar het Venetiaanse arsenaal, aan de zuidkant van het plein, de locatie van het openbare theater van Hvar. Bezoek het Franciscaner klooster met zijn eenvoudige kerk, gebouwd in 1583. Een magische afsluiting van de wandeling door Hvar.

Na de tour vertrek je naar een dorp genaamd Malo Grablje om te genieten van een intiem diner als afsluiting van een heerlijke dag. Na het diner keer je terug naar de accommodatie.

Dag 7 heb je ter vrije besteding in het mooie Hvar.

Na het ontbijt ga je op dag 8 naar de haven van Hvar en stapt je op de veerboot naar Dubrovnik. Bij aankomst check je in bij het hotel en heb je enkele uren vrije tijd.

In de namiddag wordt je opgehaald voor een stadswandeling door de oude binnenstad van Dubrovnik. Na de rondleiding kan de gids je enkele leuke restaurants aanbevelen om te dineren.

Dag 9 heb je vrij te besteden. Ga bijvoorbeeld met de kabelbaan naar de top van de berg Srdj voor een adembenemend uitzicht en bezoek ook zeker de stadsmuren van Dubrovnik.

Na een prachtige rondreis is het tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land op dag 10. Je wordt middels een privétransfer naar de luchthaven van Dubrovnik gebracht voor de vlucht naar Amsterdam. Dovidjenja! oftewel tot ziens.

Dag tot dag

 • Dag 1: Vliegreis met KLM naar Kroatië – Hotel Marul
 • Dag 2: Kroatië natuur & gastronomie – Hotel Marul
 • Dag 3: Split stadstour – Hotel Marul
 • Dag 4: Split vrije dag – Hotel Marul
 • Dag 5: Veerboot naar Hvar – Adriana Hvar Spa Hotel
 • Dag 6: Hvar cultureel – Adriana Hvar Spa Hotel
 • Dag 7: Hvar vrije dag – Adriana Hvar Spa Hotel
 • Dag 8: Dubrovnik stadswandeling – Hotel Kompas Dubrovnik
 • Dag 9: Dubrovnik vrije dag – Hotel Kompas Dubrovnik
 • Dag 10: Vertrek vanuit Kroatië

Reisroute

KLM vliegt rechtstreeks naar

3

bestemmingen in Kroatië

In minder dan

2,5

uur in Kroatië

De snelste manier om

1300

kilometer af te leggen

Voor slechts

4,46

je CO2-uitstoot compenseren

 • 10-daagse individuele reis Kroatië

10 dagen prijs op aanvraag

Boek nu