Culinaire rondreis Kroatië
Culinaire beleving met een snufje natuur en cultuur
Ga op zoek naar truffels en geniet van de beste wijnen. Wandel door olijfgaarden, proef typische Kroatische kazen en bezoek historische steden en monumenten. Een reis die culinair combineert met natuurschoon en historie. Where the world can’t find you…
De reis start met de directe vlucht van KLM naar Zagreb om vervolgens door te rijden naar Rovinj. Daar ontdek je de beste wijnen uit Istrië tijdens een wijnproeverij op een exclusieve locatie. Vervolgens ga je op truffeljacht in een afgelegen dorpje en leer je alles over het produceren van olijfolie tijdens een bezoek aan een olijfgaard terwijl je geniet van huisgemaakte kaas uit de regio. In natuurpark Plitvice maak je een begeleide wandeling langs prachtige meren en magische watervallen. In de historische stad Zadar bezoek je prachtige monumenten en paleizen en vaart naar het eiland Pag, voor een proeverij van de bekende Paški Sir kaas. In Split staat een wandeltour op het programma langs de oude stadsmuren en de smalle straatjes van Diocletian paleis. Een expert brengt je naar Hvar eiland waar je alles leert over wijngaarden tijdens een rit langs de oude dorpjes Brusje en Velo Grablje en de vele lavendelvelden. Stap aan boord van een privéboot naar Dubrovnik en stop bij Korčula eiland, één van de groenste eilanden van de Adriatische zee en rijk aan wijngaarden, olijfgaarden en charmante dorpjes. Ontdek samen met een gids de Unseco werelderfgoed stad Dubrovnik en neem deel aan een traditionele kookworkshop. Je kiest de ingrediënten zelf uit de moestuin en vervolgens bereidt u deze samen met een expert. Leer alle geheimen uit de Kroatische keuken en ontdek hoe de Dalmatische ‘Peka’ (lams- of kalfsvlees gebakken onder een ijzeren bel), een ‘Menestra’ (kool en aardappelstoofpot) of typisch Dalmatisch brood gemaakt wordt.
Deze reis boek je via