0

Meer

Kroatië: kristalheldere zee, historische steden en ongerepte natuur

Kroatië is een land aan de Adriatische Zee. Ervaar de adembenemende natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en gastvrije cultuur. Het is een land waar oude steden met kronkelende straatjes, indrukwekkende vestingwerken en cultureel erfgoed samensmelten met kristalhelder water, sprankelende watervallen en zonovergoten eilanden. Met KLM vlieg je rechtstreeks naar de luchthavens van Zagreb, Split en Dubrovnik. Deze steden zijn de perfecte plek om je avontuur in Kroatië te beginnen.

Zagreb: historisch, levendig, groen en authentiek

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, is een stad waar traditie en moderniteit samenkomen. De stad is bezaaid met historische gebouwen, bruisende pleinen en levendige straten die een unieke charme uitstralen. In het oude stadsdeel, bekend als de Bovenstad, kun je wandelen door de geplaveide straatjes en de prachtige Sint-Marcuskerk bewonderen. De Benedenstad biedt een dynamisch nachtleven, kunstgalerijen en trendy cafés. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon wilt genieten van de lokale keuken, Zagreb biedt iets voor iedereen en blijft een onontdekte schat in het hart van Europa.

© Ivo Biocina

Split: bruisende kuststad met keizerlijk paleis

Aan de Dalmatische kust vind je Split met een perfecte mix van oud en nieuw. Centraal in de stad staat het majestueuze Diocletianus’ paleis, een Romeins monument dat de tand des tijds heeft doorstaan. De smalle steegjes binnen het paleis gonzen van activiteit, waar moderne bars en winkels een thuis vinden te midden van eeuwenoude muren. Aan de haven genieten bezoekers van een levendig kusttafereel, met uitzicht op de azuurblauwe Adriatische Zee. De sfeer in Split is uniek: een stad waar geschiedenis en hedendaagse cultuur naadloos samenvloeien.

Dubrovnik: de parel van de Adriatische Zee

Dubrovnik is een stad die betovert met zijn middeleeuwse charme. De eeuwenoude stadsmuren, die de stad als een vesting omsluiten, bieden een panoramisch uitzicht op de schitterende kustlijn. Binnen deze muren liggen geplaveide straatjes, barokke gebouwen en eeuwenoude kerken die de rijke geschiedenis van de stad vertellen. Terwijl de Stradun, de hoofdstraat, bruist van leven, zijn er talloze rustige hoekjes om te ontdekken. Dubrovnik is niet alleen een historisch juweel, maar ook een levendige stad aan de glinsterende Adriatische Zee.

Benieuwd naar wat je nog meer kunt beleven in Kroatië? Kijk op de website van Croatian National Tourist Board.