0

Meer

Ontdekkingsreis Kroatië

Van Zagreb via Split naar Dubrovnik

Een ware ontdekkingstocht door Kroatië

10-daagse individuele privéreis Kroatië

Tijdens deze 10-daagse rondreis reis je van de hoofdstad Zagreb via Split naar het historische Dubrovnik. Je vliegt met de directe vlucht van KLM naar Zagreb. Bezoek de prachtige heuvelachtige omgeving van Zagorje dat vol middeleeuwse en renaissancistische forten en kastelen ligt. Maak een wandeling langs de spectaculaire Plitvicemeren. Volgens de legende zijn de Plitvicemeren ontstaan ​​na een lange droogte toen de mythische “Zwarte Koningin” medelijden had met de mensen en dieren die om water smeekten, en uiteindelijk begon er een hevige regen te vallen die uiteindelijk deze prachtige meren vormde. Bereid een culinaire lunch met chef Tatjana in haar 13e-eeuwse huis in Trogir. De wortels van Trogir zijn Grieks en verschillen van de Romeinse zoals bij Split. De trots en het kroonjuweel van Trogir is de spectaculaire 13e-eeuwse kathedraal van St. Lawrence. Vaar over de Adriatische Zee in een privéjacht. Breng een bezoek aan Hvar. Het eiland Hvar staat in de top 10 mooiste eilanden ter wereld!!! De zonnige dagen, het omringende kristalblauwe water met verleidelijk nabijgelegen eilanden, oude dorpen, talloze lavendelvelden, olijfplantages en wijngaarden, betoverende stenen straten en oude Venetiaanse paleizen van de trotse stad Hvar, zijn enkele redenen waarom iedereen het tegenwoordig heeft over Hvar! Je eindigt de reis in Dubrovnik. Deze parel van de Adriatische Zee is echt een prachtige stad met zijn verbazingwekkende oude binnenstad, die in 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Na de rondleiding kan jouw gids je enkele leuke restaurants aanbevelen om te dineren. Proef de lekkerste wijnen van gerespecteerde wijnboeren tijdens een wijnexperience.

Deze reis boek je via

Meer informatie

Meer over deze reis

DAG 1 – Vliegreis naar Zagreb
Welkom in Kroatië! Je vliegt met KLM naar Zagreb. Bij aankomst op de luchthaven van Zagreb ontmoet je jouw privéchauffeur voor een transfer naar het hotel.

Jouw accommodatie is oorspronkelijk gebouwd in 1925 en ontworpen voor passagiers van de Orient Express. Het is een van de beroemdste en meest gracieuze gebouwen van de stad, en het heeft presidenten, politici, filmsterren en muzikanten te gast gehad.

De rest van de dag kun je vrij besteden.

DAG 2 – Zagreb cultureel
’s Ochtends word je door jouw gids en chauffeur opgehaald in het hotel voor een stadstour door het historische centrum van Zagreb.

Na de tour van circa 2 uur ga je door naar Zagorje, net ten noorden van Zagreb. Een heuvelachtig gebied vol middeleeuwse en renaissancistische forten en talrijke kastelen die allemaal opgaan in een onvergetelijk landschap. Ontdek het meest bijzondere kasteel in Zagorje, Trakošćan, dat oorspronkelijk een klein middeleeuws observatiefort was tot het werd veranderd in een kasteel voor adellijke families.

Onderweg neemt de gids je mee naar een plek om te genieten van lokale specialiteiten. Later op de dag keer je terug naar je hotel.

DAG 3 – Plitvicemeren Nationaal Park
Na een ontspannen ontbijt vervolg je je weg naar de stad, Split. Onderweg stop je bij Nationaal Park Plitvicemeren voor een wandeltocht van ongeveer 3 – 4 uur.

Daarna ga je verder naar Split. Bij aankomst check je in bij je accommodatie en kun je de rest van de namiddag/avond vrij besteden.

DAG 4 – Split en Trogir historie en gastronomie
Ontmoet je gids na het ontbijt en breng een bezoek aan het paleis van Diocletianus. Het Romeinse keizerpaleis is het oude hart van het huidige Split. Een van de best bewaarde voorbeelden ter wereld van een Romeinse residentie. Je gids leidt je wandelend door de geschiedenis en deelt interessante anekdotes uit de geschiedenis en cultuur van deze prachtige stad.

Na de wandeltocht door Split ga je verder naar Trogir, een prachtige kustplaats en UNESCO-werelderfgoed, 30 minuten ten noorden van Split.

Een bijzondere ervaring is de huisgemaakte lunch met de beroemde chef Tatjana, geserveerd in haar 13e-eeuwse huis in Trogir. Na deze unieke culinaire ervaring rijd je terug naar je accommodatie in Split.

DAG 5 – Privéjacht Adriatische Zee
Geen bezoek aan Kroatië is compleet zonder wat quality time aan de Adriatische Zee. Wat is een betere manier om dit te doen dan een dagtocht met een privéjacht om de verborgen grotten, stranden en baaien van de mooiste en ongerepte eilanden van Dalmatië te verkennen?! Na het ontbijt ontmoet je jouw schipper en ga je aan boord van een privéjacht.

Onderweg terug naar Split breng je een bezoek aan Hvar, gezegend met 2724 uur zon per jaar.

De schipper kan je enkele restaurantjes aanraden om op eigen gelegenheid te lunchen. Na de lunch vaar je terug naar Split en word je naar je hotel gebracht.

DAG 6 – Vrij dag in Split
Deze dag heb je vrij te besteden. Slenter door de straatjes, geniet op een terrasje, of wandel langs de mooie kust.

DAG 7 – Reis naar Dubrovnik
Na het ontbijt vertrek je richting Dubrovnik. In de namiddag ontmoet je jouw lokale gids in de lobby van het hotel voor een wandeling door de oude stad.

DAG 8 – Dubrovnik wijntour
Ontmoet jouw gids, Mario Bartulović, voor een spectaculaire wijntour. Hij is een gerenommeerde wijnmaker en zal je meer vertellen over het land en zijn tradities. Natuurlijk zal hij ook ingaan op de kunst van het wijnmaken.

Tijdens de tour ga je langs verschillende gerespecteerde wijnboeren voor proeverijen en om de wijngaarden te bewonderen. Ook breng je een bezoek aan de kelders van het prachtige schiereiland Pelješac, waar je tevens een heerlijke Dalmatische lunch geserveerd krijgt.

Na de lunch keer je terug naar Dubrovnik. De avond kun je vrij besteden.

DAG 9 – Dubrovnik vrije dag
Vandaag kun je vrij besteden in Dubrovnik. Ga bijvoorbeeld met de kabelbaan naar de top van de berg Srdj voor een adembenemend uitzicht of kajak langs de stadsmuren naar het eiland Lokrum.

DAG 10 – Vertrek vanuit Dubrovnik

Het is tijd om afscheid te nemen van het prachtige Kroatië. Je wordt middels een privétransfer naar de luchthaven van Dubrovnik gebracht voor de terugvlucht met KLM naar Amsterdam. Dovidjenja! oftewel tot ziens.

Dag tot dag

 • Dag 1 - Vliegreis naar Kroatië - Esplanade Zagreb Hotel
 • Dag 2 - Zagreb cultureel - Esplanade Zagreb Hotel
 • Dag 3 - Plitvicemeren Nationaal Park - Palace Judita Heritage Hotel
 • Dag 4 - Split en Trogir historie en gastronomie - Palace Judita Heritage Hotel
 • Dag 5 - Privéjacht Adriatische Zee - Palace Judita Heritage Hotel
 • Dag 6 - Split vrije dag - Palace Judita Heritage Hotel
 • Dag 7 - Reis naar Dubrovnik - Hotel Excelsior Dubrovnik
 • Dag 8 - Dubrovnik Wijntour - Hotel Excelsior Dubrovnik
 • Dag 9 - Dubrovnik vrije dag - Hotel Excelsior Dubrovnik
 • Dag 10 - Vertrek uit Dubrovnik

Reisroute

KLM vliegt rechtstreeks naar

3

bestemmingen in Kroatië

In minder dan

2,5

uur in Kroatië

De snelste manier om

1300

kilometer af te leggen

Voor slechts

4,46

je CO2-uitstoot compenseren

 • Ontdekkingsreis Kroatië

10 dagen v.a. €5530,- p.p.

Meer informatie